Bono ondergaat spoedoperatie aan ruggengraat

Zanger Bono van de Ierse groep U2 heeft een spoedoperatie ondergaan aan de ruggengraat. Bono is geblesseerd geraakt tijdens de voorbereidingen voor een nieuwe concertenreeks van de "360° Tour". De repetities zouden gisteren van start gaan.

Bono is geopereerd in een gespecialiseerd neurochirurgisch ziekenhuis in Munchen en zal daar nog enkele dagen moeten blijven om te revalideren. Daarna gaat hij terug naar huis in Ierland om er te recupereren, zo laat een woordvoerder van de band weten.

U2 zou normaal op 3 juni een eerste concert geven van zijn "360° Tour" in Salt Lake City in de VS, maar dat is uitgesteld. Ook andere concerten in de VS worden mogelijk uitgesteld, maar daarover is voorlopig nog niets beslist.

"We zullen zo snel mogelijk wijzigingen in data bekendmaken", zegt U2-manager Paul McGuinness. Hij bood ook zijn verontschuldigingen aan voor de hinder bij de fans en adviseert iedereen met tickets om regelmatig de site van de band te raadplegen voor wijzigingen.

In augustus zou U2 terugkeren naar Europa voor een reeks concerten. Op 22 en 23 september zijn concerten gepland in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.