Dossier pedofiele priester overgedragen aan gerecht

Het dossier van de Antwerpse priester die beschuldigd wordt van seksueel misbruik, hier en in Peru, is overgedragen aan het gerecht.

De priester is vanuit Peru naar België teruggekomen en is gehoord door de commissie voor de behandeling van klachten wegens seksueel misbruik in een pastorale relatie onder de leiding van professor Peter Adriaenssens. De commissie heeft ook gesproken met de slachtoffers.

"De commissie heeft kennis genomen van het bestaande dossier, alsook van nieuwe elementen. Als gevolg hiervan heeft de commissie aan de bisschop van Antwerpen, mgr.  Johan Bonny gemeld dat ze het dossier overdraagt aan de gerechtelijke instanties voor nader onderzoek en dat de commissie haar eigen verantwoordelijkheid opneemt voor wat betreft de verdere behandeling van het dossier over het misbruik in het raam van een pastorale relatie", klinkt het in een persmededeling.