Lily Allen wint 3 Ivor Novello Awards

De Britse zangeres Lily Allen (25) heeft 3 Ivor Novello Awards gewonnen. Ze werd bekroond als liedjesschrijfster van het jaar. "The fear" was het beste nummer en kreeg ook nog de prijs voor het meest gedraaide nummer.

Allen was erg geëmotioneerd toen ze haar prijzen voor "The fear" in ontvangst nam. "Dit nummer gaat over je verloren voelen", zei de zangeres. De prijs voor beste liedjesschrijfster deelt Allen met de Amerikaan Greg Kurstin, die ook al met Kylie Minogue samenwerkte.

Voor de prijsuitreiking zei Allen nog dat ze haar nummers zag als "kinderliedjes". De zangeres heeft al vaker laten weten dat ze de volgende 4 à 5 jaar geen nieuw album zal uitbrengen en een gezin wil stichten.

Paul Weller kreeg een lifetime achievement award van Noel Gallagher (ex-Oasis). "De afgelopen 33 jaar heb ik er erg van genoten om songs te schrijven en ik hoop dat ik er nog meer mag schrijven."

De Schotse zanger Paolo Nutini won de prijs voor beste album voor "Sunny side up".