Mel B krijgt realityserie, een "docu-komedie"

Ex-Spice Girl Mel B krijgt haar eigen realityshow op Style Network in de VS. De camera zal haar, haar man en haar twee dochters Phoenix en Angel volgen tijdens hun dagelijkse bezigheden in Los Angeles. De serie wordt omschreven als een "docu-komedie".

De serie heeft de voorlopige werktitel "Mel B Project" en zal uit 10 afleveringen bestaan. Hierin zou de Britse zangeres en fitnessgoeroe tonen hoe ze haar carrière combineert met de zorg voor haar kinderen. Mel B (Melanie Brown) en haar man, tv-producer Stephen Belafonte zullen de serie producen. De eerste afleveringen komen in september op de buis in de VS, later ook in Groot-Brittannië.

"Mel B is zelfverzekerd, ontzettend grappig en een echte entertainer", zegt Salaam Coleman Smith van Style Network. "We vinden het fantastisch dat Mels imago is geëvolueerd en dat ze nieuwe uitdagingen voor zichzelf heeft gezocht met de nodige ups en downs."

Hoewel Mel B bij ons de laatste tijd niet meer in het nieuws heeft gezeten, is ze wel "hot" in de VS. Over enkele weken is ze als presentatrice te zien in de dansshow "Dance your ass off" op het Oxygen-kanaal in de VS. In 2007 nam ze nog deel aan de Amerikaanse versie van "Sterren op de dansvloer": "Dancing with the stars". Daar haalde ze de finale, maar moest toen de duimen leggen voor de Braziliaanse autoracer Helio Castroneves.

In datzelfde jaar haalde Mel B ook vaak de roddelpers door de breuk met acteur Eddie Murphy. Ze was toen zwanger van haar tweede dochtertje, maar Murphy geloofde niet dat hij de vader was. DNA-testen hebben intussen bewezen dat hij wel de vader is.

Intussen lijken wel de meeste plooien gladgestreken tussen Murphy en Mel B. Ze was deze week nog samen met haar dochtertjes aanwezig op de première van "Shrek IV" (foto), waarin Murphy een stem geeft aan de ezel (zonder naam). Allicht zullen opnames van deze première in de tv-serie verwerkt worden.