Moet Lindsay Lohan een alcoholarmband om?

Een rechter in de VS heeft verstrengde voorwaarden opgelegd aan de proeftijd van de Amerikaans actrice Lindsay Lohan omdat ze niet aanwezig was op een van de hoorzittingen. In 2007 werd Lohan veroordeeld omdat ze dronken achter het stuur zat.

Lohan moest nu opnieuw voor de rechter verschijnen omdat ze enkele keren niet aanwezig was tijdens opvoedingslessen over alcohol. De lessen maakten deel uit van de veroordeling.

Rechter Marsha Revel (foto) heeft op de zitting vandaag bevolen om Lohan te arresteren omdat ze niet op die afspraak is verschenen, maar dat euvel heeft de advocaat van Lohan al vermeden door meteen een borgsom van 79.430 euro (100.000 dollar) te betalen. Lohan zit momenteel in Frankrijk voor het filmfestival van Cannes.

Volgens de advocaat van Lohan is haar paspoort daar gestolen en kon ze daarom niet op tijd terugkeren naar de VS voor de hoorzitting. De rechter hechtte weinig geloof aan die uitleg. "Als ze hier had willen zijn, dan zou ze hier gestaan hebben", zei de rechter, "bovendien is het niet de eerste keer dat Lohan afspraken mist".

Naast de gevangenisstraf legde de rechter nog andere bijkomende voorwaarden op zoals een totaalverbod om alcohol te drinken. Om te controleren of Lohan zich daaraan houdt, moet ze een armband dragen waarmee het alcoholgehalte in haar bloed kan worden gemeten. Lohan moet zich ook beschikbaar houden voor willekeurige testen.

Of Lohan binnenkort een armband moet dragen, is nog niet zeker. Lohan kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.