Steve Stevaert haalt uit naar burgemeesters

Oud-SP.A-voorzitter Steve Stevaert heeft uitgehaald naar de CD&V-burgemeesters die de verkiezingen niet willen organiseren maar toch kandidaat zijn. "Dat zijn zoals maagden die lid zijn van de Bond van Grote en Jonge gezinnen", klonk het in Phara.

De oud-gouverneur van Limburg en huidig voorzitter van netwerkbeheerder Infrax doet nog maar zelden politiek uitspraken sinds hij afscheid nam van de nationale politiek. Maar met de verkiezingen in aantocht kon hij het in de studio van Phara niet laten om zijn gezouten mening te geven over de vaderlandse politiek.

Zo haalde hij uit naar de burgemeesters uit Halle-Vilvoorde die de verkiezingen niet gaan organiseren, maar wel kandidaat zijn. "Dat zijn mensen die zogezegd maagd zijn, maar toch lid blijken te zijn van de Bond van Jonge en Grote gezinnen."

"Is De Wever bereid tot toegevingen"?

De keuze op 13 juni zal volgens Stevaert gaan tussen partijen die door de dialoog de zaken willen veranderen en partijen die kiezen voor een status quo. Daarmee verwijst hij naar de N-VA van Bart De Wever. Zonder een compromis met de Franstaligen zal er immers niets veranderen, aldus de minister van Staat.

"De vraag is of De Wever bereid is toegevingen te doen. Maar met zaken zoals een Maddensdoctrine (die zegt dat Vlamingen niets moeten vragen en gewoon hun meerderheid moeten gebruiken tegen de Franstaligen, red.) is dat niet evident".

lees ook

    Meest gelezen