"Als de tickets op zijn, zijn ze op"

De Antwerpse stand-upcomedian Alex Agnew wil op 25 februari 2011 als eerste komiek optreden in het Sportpaleis. "En als de tickets op zijn, dan zijn ze op", lacht Agnew in Het Laatste Nieuws.

De succesvolle concertreeksen van Clouseau en Milk Inc. hebben Alex Agnew geïnspireerd. Het Sportpaleis heeft een capaciteit van 12.000 bezoekers. De stand-upcomedian hoopt de zaal te laten vollopen met een "best of"-voorstelling waarin hij grasduint in zijn repertoire van de voorbije tien jaar.

"Mensen vroegen me geregeld nog eens wat oud materiaal te spelen, vandaar de keuze. Maar mijn grappen zullen wel aangevuld worden met nieuw materiaal. Ik wil mijn grenzen verleggen. Misschien is het grootheidswaanzin en ga ik op mijn "bakkes", maar ik wil het toch proberen", aldus Agnew in Het Laatste Nieuws.

De voorstelling in het Sportpaleis wordt een nieuwe ervaring voor de stand-upcomedian. "Het zal sowieso een andere manier van optreden worden. Het lastige is dat ik zoiets niet kan repeteren", weet de komiek. "Ofwel open ik de deur voor andere komieken, ofwel wordt het de spectaculairste mislukking in de geschiedenis van de Vlaamse comedy", besluit Agnew. De ticketverkoop is intussen van start gegaan.