"Bookmakers hebben waarheid niet in pacht"

Tom Dice is bijna een week in Noorwegen. Hij leeft met goede moed toe naar zijn halve finale op dinsdag. De Belgische kandidaat blijft nuchter bij de voorspellingen van de bookmakers. "We gaan alles geven, maar het is niet omdat de bookmakers zeggen dat je de finale haalt, dat je al geplaatst bent", klinkt het in een gesprek met deredactie.be vanuit Oslo.

Tom Dice heeft gisteren samen met de artiesten van Letland en Roemenië het Munch Museum bezocht in Oslo. "Ik heb "De schreeuw" gezien", aldus Tom Dice. Daarna heeft de nationale Songfestivalhoop de skischans aan de berg Holmenkollen aanschouwd.

De zanger uit Eeklo gaat niet zweven bij de positieve voorspellingen van de bookmakers. "Het is niet omdat de bookmakers voorspellen dat je de finale haalt, dat je al gekwalificeerd bent. Vorig jaar bleken de prognoses niet correct te zijn. Dat neemt niet weg dat we alles gaan geven om een plaats in de finale te veroveren", aldus Dice in Oslo.

Tom Dice heeft de voorbije dagen nog niet uitgebreid kennis kunnen maken met zijn collega-artiesten in Oslo. "Met de Letse zangeres Aijja heb ik wel een goed contact. De meeste artiesten logeren in hetzelfde hotel, maar echt leren kennen heb ik ze nog niet", klinkt het.

Dice out zich ook als fan van "Dos cervezas" van de nieuwbakken charmezanger Tom Waes. "Ik vind het een tof nummer en heb me ook lid gemaakt van de facebookgroep "Tom Waes naar het Songfestival". Ik ben ook fan van het programma "Tomtesterom"", besluit Tom Dice in Oslo.

Maandag en dinsdag wordt er nog drie keer gerepeteerd in de Telenor Arena. Dinsdagavond zingt Tom Dice "Me and my guitar" in de eerste halve finale van het 63e Eurovisiesongfestival.