Bestuurder aangehouden voor vluchtmisdrijf

De Leuvense onderzoeksrechter heeft de 23-jarige bestuurder aangehouden die gisteren een dodelijk ongeval veroorzaakte in de Tiensestraat in Leuven en daarna vluchtmisdrijf pleegde. Het 78-jarige slachtoffer overleed twee uur na het ongeval.

De bestuurder en zijn 18-jarige passagier konden in de loop van vrijdagnamiddag worden opgepakt. Na ondervraging werd alleen de bestuurder voor de onderzoeksrechter geleid.

"De bestuurder werd aangehouden omdat hij kort na mekaar twee keer vluchtmisdrijf pleegde. Hij reed in het begin van de Tiensestraat eerst een voertuig aan met enkel stoffelijke schade tot gevolg. Daar bleef hij even ter plaatse om vervolgens met hoge snelheid te vertrekken. Een beetje verderop heeft hij dan de bejaarde man aangereden en opnieuw vluchtmisdrijf gepleegd", aldus de Leuvense parketwoordvoerder Patrick Vits.

De passagier werd gisteren na ondervraging vrijgelaten maar moet zich mogelijk later nog voor de rechter verantwoorden wegens schuldig verzuim. Het is nog onduidelijk of de bestuurder op het moment van het ongeval onder invloed verkeerde van drank.