Brusselaars vieren feest tijdens Zinneke Parade

Vanmiddag is de tweejaarlijkse Zinneke Parade door Brussel getrokken, een sociaal, artistiek, en ook carnavalesk evenement. De bonte mengeling van verklede deelnemers, praalwagens en muziek was dit jaar geënt op het thema "A table/Aan tafel".

De Zinneke Parade vindt maar om de twee jaar plaats. Er namen zowat 2.300 Brusselaars aan deel. 

Zo'n 200 scholen en verenigingen hebben twee jaar lang met kunstenaars gewerkt aan kostuums, praalwagens of eigen muziekinstrumenten, door het thema "Aan tafel" te vertalen naar een artistieke creatie.

Vaak hebben deelnemers met weinig middelen artistieke items in elkaar gestoken, gebruikmakend van gerecupereerd materiaal.

Er zijn tienduizenden kijklustigen komen opdagen. De parade is een belangrijk sociaal evenement. Veel deelnemers komen uit de verschillende Brusselse wijken en maken ook deel uit van verschillende generaties.