Gary Oldman is "vogelachtige figuur"

Hollywoodacteur Gary Oldman krijgt een rol in de nieuwe "Kung fu panda". Zijn collega Jack Black zal opnieuw de stem inspreken van hoofdfiguur panda Po.

Gary Oldman kruipt in de huid van het personage Peacock, een vogelachtige figuur die Po helpt, maar later toch anders is dan hij zich voordoet. Oldman is niet aan zijn proefstuk toe. De acteur werkte de voorbije jaren dikwijls als stemacteur, in onder meer "Planet 51"  en "A Christmas carol".

Gary Oldman maakte furore als arthouseacteur in films als "Sid and Nancy", "Henry & June", "True romance" en "Romeo is bleeding". De acteur vertolkte ook rollen in "JFK", "Léon", "Basquiat", "The fifth element", "Harry Potter" en "The dark knight". In 2001 vertolkte hij een gastrol in de populaire sitcom "Friends".

Het scenario van "Kung fu panda: The kaboom of doom" is van de hand van Charlie Kaufmann, die eerder gelauwerd werd voor zijn scenario's van "Being  John Malkovich", "Adaptation" en "Eternal sunshine of the spotless mind".

"Kung fu panda: The kaboom of doom" wordt in de zomer van 2011 in de bioscopen verwacht.