Geen Belgen gewond bij aanval op basis

In Afghanistan is de NAVO-luchtmachtbasis in Kandahar aangevallen. Dat bevestigt de leiding van de internationale troepenmacht. In de luchtmachtbasis verblijven ook Belgen. Volgens Defensie zijn er zeker geen Belgen gewond geraakt.

Opstandelingen hebben verschillende raketten afgevuurd op de basis, waar verschillende Belgische F-16's gestationeerd zijn en waar ook een 120-tal Belgen verblijven.

De aanval vond plaats even voor 21 uur plaatselijke tijd. Er werden "tussen drie en vijf raketten" afgevuurd. Een van de projectielen kwam terecht naast een opslagplaats, een ander naast een landingsplaats voor helikopters.

De opstandelingen probeerden daarop om de noordelijke helft van de basis te  bestormen, maar dat mislukte. Het is al de derde aanval op NAVO-troepen in Afghanistan in zes dagen.

Bermbom doodt Franse en Nederlandse soldaat

Nog in Afghanistan zijn een Franse en een Nederlandse militair om het leven gekomen. Vier Nederlanders raakten gewond. Ze hadden eerst een mijn onschadelijk gemaakt, maar werden daarna verrast door een bermbom.

Er zijn dit jaar al 215 buitenlandse soldaten gesneuveld in Afghanistan. De NAVO gaat de troepenmacht van de zomer opdrijven van 130.000 naar 150.000.