Huiszoeking bij PS-politicus Alain Mathot

Het Luikse gerecht heeft een huiszoeking uitgevoerd bij PS-politicus Alain Mathot. Dat schrijft de krant La Dernière Heure en is bevestigd door Mathot. Die is naar eigen zeggen verbaasd over het tijdstip van de huiszoeking.

De huiszoeking is het gevolg van een onderzoek naar corruptie en witwassen. Aanleiding was een anonieme brief die stelde dat bij de bouw van een afvalverwerkingsinstallatie in Herstal  smeergeld betaald zou zijn. Bij de huiszoeking zijn verschillende documenten in beslag genomen.

Alain Mathot is burgemeester van Seraing en is bij de verkiezingen lijsttrekker van de Kamerlijst in Luik. Hij bevestigt dat er een huiszoeking is geweest, en is naar eigen zeggen verwonderd over het tijdstip waarop dat gebeurde. In hetzelfde onderzoek zijn eerder al de namen van ontslagnemend minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) en zijn zoon Frédéric genoemd.

Mathot is zoon van voormalig PS-kopstuk Guy Mathot, wiens naam is genoemd in verschillende financiële schandalen. De inmiddels overleden PS'er is echter nooit formeel veroordeeld.

lees ook