VB eist splitsing BHV zonder prijskaartje

Op zijn verkiezingscongres legt Vlaams Belang de nadruk op staatshervorming en verregaande Vlaamse autonomie. Voor BHV eist de extreemrechtse partij de splitsing zonder prijskaartje.

"In geen enkel regeerakkoord mag Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst worden waar een Vlaams prijskaartje aan hangt", zei de Antwerpse kopman Gerolf Annemans. "Geen enkel regeerakkoord mag over BHV iets anders inhouden dan een bevestiging van de reeds gestemde splitsingsvoorstellen."

"Er kan dus geen sprake zijn van compensaties aan de Franstaligen. Geen enkel volk onderhandelt namelijk over de toepassing van de grondwet, en zeker niet over zijn grenzen en bevoegdheden."

Vlaams Belang wil ook de ministeriële kabinetten, de Senaat en de provincies afschaffen.

"Het Vlaanderen waar wij en de komende generaties nood aan hebben, zal en kan nooit binnen een Belgische context verwezenlijkt worden. Dat heeft het geknoei van de oude prolitieke krokodillen - en dus niet alleen het geknoei van de voorbije drie jaar - al genoeg bewezen", verduidelijkte voorzitter Bruno Valkeniers.

lees ook