Wapens bij twee betrapte Voorpost-leden

In de huizen van twee leden van de Vlaams-nationalistische beweging Voorpost zijn vuurwapens en een telescopische matrak teruggevonden. Dat meldt het parket. De twee werden vanmorgen betrapt toen ze in Wezembeek-Oppem graffiti aan het aanbrengen waren op verkiezingsborden.

Het gaat om twee 25-jarigen uit Zaventem en Grimbergen. Ze zijn bij het gerecht al bekend voor meer dan 40 feiten. In de woning van de eerste vond de politie drie vuurwapens. Bij de andere werd een telescopische matrak aangetroffen. Het parket heeft tegen de twee een aanhoudingsbevel gevraagd.

Sinds deze week geldt in Wezembeek-Oppem "zero tolerance" tegen elke vorm van agressie of vandalisme met een communautair of linguïstisch karakter. Volgens burgemeester François van Hoobrouck d'Aspre zullen de daders moeten opdraaien voor de kosten van de schoonmaak en de herstelling. De gemeente heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de twee Voorpost-leden.