Zin in nachtje bij spullen Michael Jackson?

Fans van Michael Jackson die graag de verjaardag van zijn dood in nabijheid van hun idool willen doorbrengen, moeten meteen naar Tokio reizen. Hiroyuki Takamura van de Tokyo Tower biedt een overnachting aan bij de collectie van Jacksons spullen die er tentoongesteld staat.

"Slapen bij de spullen van een overleden persoon lijkt voor de westerse cultuur misschien vreemd, maar in Japan is het een traditie om dicht bij het stoffelijk overschot of zijn bezittingen te vertoeven op de verjaardagen van het overlijden", zegt Takamura.

Sinds 1 mei is de Neverland-collectie te zien in de Tokyo Tower. Inmiddels hebben al meer dan 300.000 mensen de collectie memorabilia van Jackson bezocht. De Neverland-collectie is de enige officiële tentoonstelling van Michael Jacksons spullen.

Fans kunnen zich vanaf zondag laten registreren om op 25 juni, de dag van het overlijden van Jackson, een nachtje door te brengen tussen de spullen van de Neverland-collectie. De gelukkigen worden willekeurig gekozen uit de lijst. De winnaars mogen om 22.30u binnen en mogen blijven tot 8.00 uur de volgende ochtend. Wie zeker wil zijn, kan zich ook als "gast" opgeven, maar dan moet je wel minstens 800 euro neertellen.

Veel fans zijn alvast geïnteresseerd. "De kans om de verjaardag van Michaels overlijden door te brengen met dingen zoals zijn kleren, spullen uit zijn huis, awards, video's en spullen van concerten, zal een onvergetelijke ervaring zijn", zegt Mamiko Morii, een fan van het eerste uur, aan het persagentschap Reuters. "Ik heb de tentoonstelling al 8 keer bezocht en elke keer voel ik me steeds nauwer betrokken bij Michaels erfenis."

Meest gelezen