Al zeker 20 doden in Mogadishu

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn de voorbije dagen al zeker 20 doden gevallen bij hevige gevechten tussen islamitische rebellen van Shabaab en troepen van het regeringsleger. Er zijn zeker 30 gewonden.

De rebellen proberen al vier dagen op te rukken naar het presidentiële paleis, maar het leger en vredessoldaten van de Afrikaanse Unie bieden verzet. Honderden burgers zijn de hoofdstad ontvlucht.

De Somalische regering, die door het Westen wordt gesteund, heeft nog slechts een klein deel van Mogadishu in handen en wordt elke dag bestookt door rebellen. De interimregering van president Sheikh Sharif Ahmed heeft het erg moeilijk.

Sinds het geweld drie jaar geleden oplaaide, zijn al zeker 21.000 doden geteld in het conflict. Anderhalf miljoen inwoners zijn het geweld ontvlucht. Het gaat om een van 's werelds grootste humanitaire rampen.

Meest gelezen