Andrew Cuomo treedt in voetsporen van vader

In de Verenigde Staten heeft Andrew Cuomo aangekondigd dat hij kandidaat is om gouverneur van de staat New York te worden. Cuomo is momenteel procureur-generaal in New York en is de zoon van Mario Cuomo, die van 1983 tot 1994 gouverneur van New York was.

De 52-jarige Andrew Cuomo scoorde omdat hij als procureur-generaal verschillende machtige personen voor de rechter heeft gebracht in verband met corruptieaffaires. Hij is nu kandidaat-gouverneur voor de Democraten.

Hij heeft zijn nominatie zo goed als op zak, want de huidige Democratische gouverneur van New York, Dave Paterson, heeft zich vorig jaar al teruggetrokken uit de race na een schandaal waarbij een van zijn medewerkers was betrokken. De populariteit van Paterson bij de kiezer is dramatisch laag.

Als Cuomo dit najaar zijn Republikeinse tegenkandidaat verslaat, wat erg waarschijnlijk is, maakt hij volgens ingewijden veel kans om op termijn een belangrijke rol te spelen in de nationale politiek. Hij wordt trouwens gesteund door president Barack Obama.