Ecolo wil nieuwe en beter verdeelde welvaart

Ecolo, de Franstalige tegenhanger van Groen!, heeft op een congres in Charleroi zijn sociaal-economisch programma voorgesteld. De Franstalige groenen klagen vooral de politiek aan die de MR en de PS de afgelopen drie jaar hebben gevoerd.

Co-voorzitter Sarah Turine vindt de afgelopen legislatuur "betreurenswaardig". Symptomatisch daarvoor is volgens haar het tv-debat tussen MR-voorzitter Didier Reynders en zijn PS-collega Elio Di Rupo van afgelopen week. "Het was moeilijk te weten te komen wie de voorzitter van de PS was en wie die van de MR", schertst Turine.

Volgens Ecolo hebben de MR en de PS "onaanvaardbare maatregelen" genomen. Ze verwijst onder meer naar de notionele intrestaftrek, die volgens haar niet ten goede is gekomen van de werkgelegenheid, noch van de duurzame ontwikkeling.

De Franstalige groenen willen de staatshuishouding in orde brengen, een groenere economie, een betere verdeling van de rijkdom en een strijd tegen de sociale ongelijkheid. Op communautair vlak pleit Ecolo voor een federale kieskring.

lees ook