Milquet geeft De Wever een veeg uit de pan

CDH-voorzitter Joëlle Milquet vindt de visie van haar N-VA-collega Bart De Wever op de toekomst van het land getuigen van een "gevaarlijke blindheid". Ze heeft dat gezegd in de marge van een congres van haar partij in Brussel.

"De de facto-splitsing van het land in de vorm van een leeg confederalisme, de splitsing van de sociale zekerheid, het cobestuur over Brussel en misprijzen voor de Franstaligen" getuigt volgens Milquet van een "gevaarlijke blindheid".

"Het is dan ook te begrijpen dat we nee moesten zeggen tegen zijn visie en ja tegen zij in het noorden van het land die nog een gezamenlijk project in een hervormd België willen", zegt Milquet. Ze roept op om ja te zeggen tegen "de verantwoordelijke Vlaamse partijen".

Eerder had De Wever zich in La Libre Belgique afgevraagd of Milquet "gek was geworden" met haar belgicistische campagne onder de slogan "L'Union fait la force".

Dat de populariteit van Bart De Wever in de peilingen hoge toppen scheert, maakt veel concurrenten van hem duidelijk zenuwachtig. Gisteren haalde ook CD&V-voorzitter Marianne Thyssen  al zwaar uit naar de N-VA, die volgens haar mist spuit over de staatshervorming.

lees ook