Peeters begint aan zesdaagse Chinese missie

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is vandaag in de Chinese stad Sjanghai aangekomen voor een zesdaags bezoek aan China. Hij zal er de Wereldexpo en enkele bedrijven bezoeken, waaronder de Chinese overnemer van Volvo. Ook Peking en Hongkong staan op het programma.

Peeters heeft het gezelschap van de Flanders Investment and Trade Mission. Hij stak van wal met een bezoek aan het Belgische paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai. In het Belgische paviljoen is er ook een Vlaamse afdeling.

Peeters bezoekt later van de week ook praten met de nieuwe eigenaar van Volvo, het Chinese Geely, over de Volvo-fabriek in Gent. "Ze hebben bevestigd dat de vestiging in Gent niet in gevaar komt, zowel wat productie als werkgelegenheid betreft, maar het is toch een ideaal moment om ook een langetermijnvisie te ontwikkelen", aldus Peeters. "Komt er bijvoorbeeld een elektrische auto aan, en zal die in Gent geproduceerd worden?"

Bij zijn aankomst vanmorgen werd Peeters vergast op een concert onder leiding van Dirk Brossé (foto boven). Dat moest de vriendschapsbanden tussen China en België in de verf zetten.

Meest gelezen