6 Turkse militairen sneuvelen na raketaanval

Er zijn 6 Turkse militairen omgekomen nadat Koerdische rebellen een raketaanval uitgevoerd hebben op een legerbasis in Zuid-Turkije. De rebellen vuurden raketten af op een basis bij de stad Iskenderun vanaf een autosnelweg vlakbij de haven.

Negen andere militairen raakten gewond. Het was de zwaarste aanval van rebellen in de afgelopen weken. De aanslag komt er op het moment dat de gevangen Koerdische leider Abdullah Ocalan aangekondigd heeft dat hij niet meer in dialoog wil treden met Turkije, omdat de Turkse regering zijn roep om vrede naar eigen zeggen negeert.

Koerdische rebellen ijveren sinds 1984 voor auonomie in het zuidoosten van Turkije. Bij gewapende conflicten tussen Koerden en de Turkse overheid zijn de afgelopen 26 jaar  al tienduizenden doden gevallen.