Britse rederij herdenkt reis van Titanic

Een Britse rederij is van plan om in 2012 de ramp met de Titanic te herdenken, zo schrijft The Daily Mail. Tussen 8 en 20 april 2012 wordt een cruise georganiseerd die vertrekt in Southampton en aankomt in New York.

Het schip volgt dezelfde route over de Atlantische Oceaan als het gezonken schip. Het is ook de bedoeling dat het cruiseschip vaart langs de plaats waar de Titanic honderd jaar eerder zonk.

Aan boord krijgen de passagiers de kans om deel te nemen aan een herdenksbijeenkomst voor de 1.578 mensen die op 15 april 1912 het leven lieten.

De gasten kunnen de tijd van toen laten herleven. Zo wordt het onder meer mogelijk om te sjoelen en te bridgen op het dek. Verder worden er historische lezingen georganieerd en heuse cabaretshows. De bedoeling van de organisatoren is om op 20 april 2012 de haven van New York binnen te varen.

lees ook