Gouden plaat voor "Dos cervezas"

Tom Waes heeft in het Eén-programma "Villa Vanthilt" een gouden plaat gekregen voor "Dos cervezas". De schlagerhit die hij maakte in het kader van het programma "Tomtesterom" ging al 10.000 keer over de toonbank.

De presentator gaf in de zomertalkshow van Marcel Vanthilt ook zijn eerste muzikale tv-optreden sinds de lancering van het nummer. Ook de aanvragen voor festivals blijven binnenstromen, maar voorlopig houdt Waes de boot af. Zaterdag trad hij wel op tijdens de Feria Andaluza in Boom, een festival dat mee georganiseerd wordt door zijn ouders.

Vorige week steeg "Dos cervezas" naar de eerste plaats in de Ultratop en het nummer haalde als eerste schlager ooit "De afrekening" op Studio Brussel.

"Het is en blijft moeilijk te geloven", reageert Tom Waes. "Wat begon als een grap, lijkt na amper 2 weken stevig op weg om een echte klassieker te worden. De plaat krijgt zeker een ereplaats bij mij thuis. Aan een grote witte muur trouwens, waar nog genoeg plaats is voor meer gouden platen..." Toch zegt de presentator dat hij nooit verwacht had dat het zo'n hype zou worden.

"Dos cervezas" komt binnenkort uit in Nederland en er wordt ook onderhandeld over een Duitse versie. Een Duitse zanger zou het nummer dan inzingen.