Kans vergroot op behoud 9e Vlaamse zetel BHV

Door het lagere aantal inschrijvingen van Belgen in het buitenland in de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde, is de kans dat de Vlaamse partijen een 9e zetel behouden, groter geworden. Dat stelt Luc Van Biesen (foto), eerste opvolger op de Kamerlijst voor Open VLD in de kieskring.

Voor de verkiezingen van 13 juni hebben zich slechts 14.027 Belgen in het buitenland ingeschreven in de kieskring BHV. In 2007 waren dat er 29.689. Toen stemde meer dan 4 op de vijf Belgen in het buitenland op een Franstalige lijst, zegt Luc Van Biesen.

Doordat er nu minder inschrijvingen uit het buitenland zijn, wordt de kans op het behoud van 9 Vlaamse zetels in de omstreden kieskring groter, analyseert Van Biesen. "Elke verkiezing is het afwachten of de Vlaamse partijen die negende zetel kunnen behouden. Dit is echter meer dan een slok op de borrel", zegt hij. Van Biesen roept daarom de Vlamingen in BHV op om zeker te gaan stemmen.

lees ook