Leuvense concertzaal Het Depot vernieuwd

De gemeenteraad van Leuven keurt vanavond het dossier rond de verbouwingswerken van de concertzaal Het Depot aan het Marelarenplein goed. De werken zullen 5 miljoen euro kosten, de stad neemt daarvan 2,7 miljoen euro voor zijn rekening.

In het kader van de verbouwingswerken wordt de concertzaal opgefrist en de akoestiek verbeterd. Door een verbreding van de nooduitgangen kan de capaciteit worden uitgebreid van 650 tot 840 personen.

De ruimten rond de zaal worden volledig verbouwd. Op die manier kunnen de publieksruimten buiten de zaal sterk worden uitgebreid. Zo is in de toekomst in de nieuwe foyer plaats voor kleine concerten. Er worden ook nieuwe repetitie- en opnameruimten, leslokalen en een polyvalente ruimte ingericht.

Volgens Mike Naert van Het Depot zullen de werken wellicht rond 1 maart 2011 van start gaan en 1 tot 1,5 jaar duren. Het Depot zal voor de organisatie van zijn concerten in die periode uitwijken naar andere locaties in het Leuvense.

Leuven kocht de zaal, een voormalige bioscoop, in de tweede helft van de jaren 90 voor de huisvesting van het toenmalige Vlaams Radio Orkest en stelde de zaal in 2005 ter beschikking van Het Depot. Deze biedt thans onderdak aan een 100-tal concerten per jaar. De zaal krijgt jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers over de vloer.