Mooiste collega's vindt u op een maandag

Maandag brengen mannen en vrouwen de meeste tijd door in de badkamer, in vergelijking met de andere dagen van de week. Uit cijfers van een Brits onderzoek blijkt dat vrouwen maandagochtend 76 minuten spenderen aan hun uiterlijk. Op vrijdag is dat 19 minuten.

Op een maandag besteden vrouwen gemiddeld 19 minuten van de tijd aan het haar. Voor de make-up trekken ze 18 minuten uit en voor het kiezen van de juiste outfit 16 minuten. De rest van de tijd spenderen ze onder de douche.

Vreemd genoeg neemt die tijd af naarmate de week vordert. Zo hebben vrouwen dinsdag nog maar 40 minuten nodig om er mooi uit te zien en vrijdag slechts 19.

Uit het onderzoek van de Britse warenhuisketen Debenhams blijkt ook dat mannen duidelijk minder moeite doen om er goed uit te zien. Maandag hebben ze genoeg aan 28 minuten, dinsdag aan 14 minuten en vrijdag is 11 minuten al voldoende.

lees ook