Parket onderzoekt mogelijke brandstichtingen

In Rillaar, bij Aarschot, onderzoekt het parket de precieze omstandigheden van twee mogelijke brandstichtingen op de Klopperberg. Er wordt niet onmiddellijk gedacht aan een pyromaan, maar de stad neemt wel extra voorzorgen.

Vorig weekend kon een gezin op tijd geëvacueerd worden, de bewoners van het andere huis waren op dat moment niet in hun woning aanwezig. De politie vergelijkt nu alle gegevens met elkaar.

Volgens burgemeester André Peeters (CD&V) van Aarschot is er geen reden tot grote ongerustheid. "Het is nog altijd niet duidelijk of er een link bestaat tussen beide branden. Natuurlijk blijven we waakzaam in deze zaak. Intussen is er contact opgenomen met de korpschef van de politie met de vraag om de nodige patrouilles in te zetten. Brandstichting bij nacht blijft een ernstig misdrijf."