Regisseur van "The hobbit" stapt op

Filmregisseur Guillermo del Toro zal "The hobbit" dan toch niet verfilmen. De regisseur stapt zelf op omdat de productie te veel vertraging heeft opgelopen. "The hobbit" is de tweedelige prequel van de succesvolle "Lord of the rings"-trilogie.

De opnames van de film worden steeds uitgesteld omdat Hollywoodstudio MGM op de rand staat van een faillissement. De studio heeft een groot deel van de filmrechten in handen en daarom willen de andere investeerders geen risico nemen.

"Ik heb 2 jaar lang geleefd in Middenaarde, de wereld van J.R.R. Tolkien geademd, maar nu moet ik de zwaarste beslissing uit mijn leven nemen", zegt Del Toro. "Omdat de start van het filmen steeds wordt uitgesteld, moet ik uit het project stappen."

De voorbije jaren heeft Del Toro, regisseur van onder meer "Blade II" en "Hellboy", alle wezens voor de film uitgetekend. "Alle sets zijn ook ontworpen én de kleding is af. We hebben zelfs al de gevechtscènes volledig voorbereid. Jammer dat we in de tang zitten door de situatie bij MGM."

Producer Peter Jackson, de regisseur van de "Lord of the rings"-trilogie, zal later deze week gesprekken aanknopen met mogelijke opvolgers. "We mogen geen dag verliezen tijdens het voorbereidende werk."