The Prodigy sluit Pinkpop af met harde beats

Het driedaagse muziekfestival Pinkpop in Nederland heeft ruim 72.000 bezoekers gelokt. Gisterenmiddag is de tent van de Converse Stage, een van de zijpodia, even ontruimd omdat de festivalorganisatoren vreesden dat de tent zou bezwijken onder het gewicht van het regenwater.

Het festival was vrijdag en zaterdag zonnig begonnen, maar kreeg gisteren met felle regenbuien af te rekenen. Het water bleef op de tent staan, waardoor een grote plas ontstond. Aan het einde van het optreden van DeWolff, aan het begin van de middag, werd de Converse Stage leeggemaakt en heeft de organisatie het overtollige water laten weglopen. Daarna konden de concerten weer gewoon doorgaan.

Belgische groepen vallen in de smaak

Gisteren stond de Belgische groep Triggerfinger op het hoofdpodium van Pinkpop. De groep zou eerst op zaterdag optreden, maar nam gisteren de plaats in Wolfmother, die op het laatste moment hun concert hadden geannuleerd, omdat de zanger ziek is.

"Voor mij was het heel leuk", zei zanger en gitarist Ruben Block op Studio Brussel. "Op bepaalde momenten was het publiek wel mee. Ik ben niet de hele tijd bezig met het publiek op te jutten. Ik speel gewoon graag met mijn vrienden. Maar als je het publiek dan wilt laten deelnemen, dan zijn ze bij het minste wat je zegt helemaal mee. Dat is waanzinnig."

Zaterdag traden de gebroeders Dewaele op als 2ManyDJ's. De concerttent zat goed vol en het dj-duo slaagde erin iedereen aan het dansen te krijgen. 

Op vrijdag was er ook een Belgische vertegenwoordiging in de vorm van The Black Box Revelation. Drummer Dries van Dijck was jarig. Hij werd 19 jaar. "Het moest dus minstens heel goed zijn", zei zanger Jan Paternoster (foto) op Studio Brussel. "In het begin moest het publiek er wat in komen, want ik denk niet dat het grootste deel ons hier kent. Maar naarmate de set vorderde was er altijd maar meer ambiance en op het einde was er een explosie."

Headliners op Pinkpop waren Rammstein, Motörhead, Editors en Greenday. Het festival werd afgesloten door Pixies en The Prodigy. Die laatste groep maakte er nog een groot feestje van op de inmiddels droge wei.