Veiligheidscamera op Antwerpse Ossenmarkt

Op de Ossenmarkt in de Antwerpse studentenbuurt hangt er sinds vandaag een veiligheidscamera. Het plan stuitte op veel protest bij de studenten toen enkele maanden geleden bekend raakte dat er een camera zou komen in de studentenbuurt.

De omgeving van de Ossenmarkt wordt geteisterd door overlast, maar het is niet de bedoeling om de studenten te viseren.

"De laatste tijd merken we op dat er heel wat niet-studenten rondhangen in het studentenmilieu om er iets te stelen of te vernietigen", zegt Tom Meeuws van de stad Antwerpen. "Een dronken student die om 3 uur 's nachts op de Ossenmarkt rondloopt, is natuurlijk een makkelijk slachtoffer. Het gaat om de leefbaarheid in de studentenbuurt. We willen dat de woon- en studiefunctie van de buurt beter op elkaar aansluiten."

Vorig jaar zijn er in de buurt van de Ossenmarkt ongeveer 250 criminele feiten gepleegd. In de eerste vier maanden van dit jaar gaat het al om bijna 100 inbreuken. Het gaat voornamelijk om diefstallen op straat, auto- en woninginbraken en lawaaioverlast.