"U kijkt zo lief"- T-shirt nu al een succes

Tijdens een lijsttrekkersdebat vorige week op de Nederlandse zender RTL 4 werd aan CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende gevraagd welke 3-partijencoalitie volgens hem de beste is voor de economie. Balkenende gaf geen direct antwoord, maar presentatrice Mariëlle Tweebeek bleef aandringen. Balkenende, zichtbaar geïrriteerd, zei dan: "U kijkt zo lief". Het aanwezige publiek kon dit duidelijk niet waarderen. Een relletje was geboren.

Achteraf, zich bewust van de commotie na zijn uitspraak, verduidelijkte Balkenende zich als volgt: “Ik wilde alleen maar zeggen: u kijkt me dan wel lief aan, maar ik geef geen ander antwoord”.

Een textieldrukkerij uit Barendrecht liet deze gelegenheid niet aan zich voorbijgaan en startte met het drukken van Balkenendes uitspraak op groenkleurige T-shirts. Deze blijken nu als zoete broodjes over de toonbank te gaan.

Bij het CDA-campagneteam kan men er hartelijk om lachen. Nelleke Weltevrede aan RTV Rijnmond: “Het is pittig nu, maar we werken keihard naar 9 juni toe en we hebben een goed verhaal”. Een medewerker van de textieldrukkerij gaf toe dat er ook vanuit het CDA bestellingen komen voor het T-shirt, maar namen weigerde hij te geven, “want dat is natuurlijk vertrouwelijk”.

Er gaan geruchten dat de partij zelf achter de T-shirt-actie zit, maar dat wordt door Weltevrede ontkend. Nederland trekt op 9 juni naar de verkiezingen.

lees ook