Alfacam bouwt hele "dorpen" in Zuid-Afrika

De Belgische firma Alfacam zal 45% van de wedstrijden op het WK Voetbal in Zuid-Afrika in beeld brengen. Het WK is het grootste broadcastproject in het voetbal ooit.

Alfacam, gevestigd in Lint, is een van de wereldspelers op de markt van de videofaciliteiten. Het bedrijf haalde met het WK een van de belangrijkste evenementen in de wereld binnen.

Alfacam stuurt 170 camera's en 155 technici naar Zuid-Afrika. "We brengen zo voetbalbeelden in miljarden huiskamers", zegt CEO Gabriel Fehervari (kleine foto). "Zo verzorgen wij de beelden uit Durban, Port Elizabeth, Johannesburg en Pretoria. Daarnaast maken we ook nog de beelden voor verschillende omroepen."

Alfacam zet bijvoorbeeld 6 grote straalwagens in voor de Duitse omroepen ARD en ZDF en bouwt in Zuid-Afrika 4 technische "dorpen" met een oppervlakte van 300 m². Daarin zullen tijdens wedstrijden 100 operatoren werken.

Alfacam zegt dat het het contract kreeg na het grote tv-succes van de Confederations Cup in 2009. Het bedrijf heeft ook al 1 jaar een vestiging in Johannesburg.