Celstraf voor handel in fictieve tickets

De correctionele rechtbank in Leuven heeft een man (26) veroordeeld tot 15 maanden cel voor de verkoop van fictieve concerttickets. Hij deed dat via het internet onder twee fictieve namen. Veertien mensen bestelden tickets, maar kregen die nooit te zien.

De gedupeerden kochten tickets voor onder meer Rock Werchter en Pukkelpop. De opbrengst van ongeveer 1.500 euro verdween in de zakken van de oplichter. Hij werd veroordeeld tot een celstraf en moet ook een fikse boete betalen. Bovendien oordeelde de rechter dat hij zijn slachtoffers moet terugbetalen.

Sinds mei vorig jaar zette de man zijn handeltje in fictieve tickets via het internet op. Nauwelijks een maand daarvoor, in april 2009, kreeg hij nog tien maanden cel voor gelijkaardige feiten. De man kwam niet opdagen tijdens zijn proces.