Lijk uit de Schelde gehaald in Hoboken

In het Antwerpse district Hoboken is vanmiddag een lijk uit de Schelde gehaald. Het gaat om een man van wie de identiteit voorlopig nog niet gekend is. Dat heeft het Antwerpse parket bevestigd.

Het levenloze lichaam werd voor het eerst opgemerkt rond 15.30 uur ter hoogte van het Zuiderterras. Door het getij dreef het lijk af naar Hoboken, waar de brandweer het aan land bracht.

Volgens parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt is de identiteit van het slachtoffer voorlopig nog niet gekend. Het labo van de federale politie kwam ter plaatse om de identiteit te achterhalen. Ook naar de doodsoorzaak blijft het voorlopig gissen.

"Het lichaam vertoonde geen uiterlijke letsels die kunnen wijzen op kwaad opzet, maar we sluiten niets uit en laten daarom woensdag een autopsie uitvoeren om de exacte doodsoorzaak te achterhalen", aldus Van Tigchelt.