Linkse partijen willen eigen aanplakbord

Aanhangers van de Partij van de Arbeid en het Comité voor Andere Politiek hebben gisteravond voor het begin van de Leuvense gemeenteraad geprotesteerd tegen het feit dat ze veel minder plaats toegewezen krijgen op de officiële aanplakborden dan de andere partijen met verkozenen in het parlement.

De gevestigde partijen krijgen in Leuven elk een paneel, terwijl de kleine partijen, zoals PVDA+, CAP en LSP, samen één paneel moeten delen. Oneerlijk en ondemocratisch, vindt Wout Lootens van PVDA+.

"Wij vinden dat elke partij die deelneemt aan de verkiezingen het recht zou moeten hebben om op dezelfde manier haar mening kenbaar te maken en haar programma voor te stellen aan de kiezer."

De CAP-lijsttrekker voor de Senaat, Manuel Chiguero Galindo, dient zelfs een klacht in bij de provincie, omdat Leuven bij het ter beschikking stellen van plaats op de aanplakborden "het democratisch gelijkheidsprincipe" schond.

lees ook