Mysterie rond voedselvergiftiging blijft

Het blijft onduidelijk wat de kinderen van enkele scholen in Deinze, De Pinte en Nazareth heeft ziek gemaakt. Twee weken geleden werden tientallen leerlingen en leerkrachten geveld door braken en diarree. Vermoed werd dat ze een voedselvergiftiging hadden opgelopen door het eten van een americainschotel die die dag op het menu stond.

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voerde een onderzoek uit bij de traiteur die de americain aan de scholen had geleverd. Die verleende zijn medewerking aan het onderzoek, maar dacht niet dat het probleem bij hem lag.

Het FAVV heeft het onderzoek van de stalen bij de traiteur nu kunnen afronden. Daaruit blijkt dat met het vlees niets mis was. "We hebben alle mogelijke analyses uitgevoerd die er maar kunnen zijn, bijvoorbeeld op salmonella, e.coli en staphylococcus, maar  die waren allemaal negatief", zegt Geert De Poorter van het FAVV.

"Waarom de kinderen en de leerkrachten dan wel ziek zijn geworden, blijft een mysterie." Volgens de directie van de  getroffen scholengroep
 kampten verschillende leerlingen de dagen voor het incident wel al met griepsymptomen.