Nummer 3 van Al Qaeda, Abu al-Yazid, gedood

De leider van Al Qaeda in Afghanistan, Sheikh Mustafa Abu al-Yazid, is om het leven gekomen in Pakistan. Dat meldt SITE, het Amerikaanse centrum dat islamitische websites screent. Mustafa Abu al-Yazid wordt aanzien als de nummer 3 van Al Qaeda.

De Egyptenaar, ook bekend als Sheik Said en Abu Saeed al-Masri, was een van de stichters van Osama bin Ladens organisatie.

SITE verduidelijkt niet de doodsoorzaak, maar zegt wel dat naast al-Yazid ook zijn vrouw, drie dochters, een kleindochter en andere mannen, vrouwen en kinderen om het leven kwamen. Volgens het persagentschap AP vermoeden de Verenigde Staten dat de nummer 3 van Al Qaeda gedood zou zijn door een aanval vanuit een onbemand Amerikaans vliegtuig in Pakistan.

In het verleden werd Mustafa Abu al-Yazid al verschillende keren doodverklaard, maar het is nu wel de eerste keer dat vanuit de hoek van Al Qaeda bevestiging komt van het overlijden. Hij werd de nummer 3 van de organisatie in 2007 toen Abu Ubaida al-Masri stierf aan hepatitis.