Parijs en Rio herdenken vliegtuigramp

In Parijs en Rio worden plechtigheden georganiseerd ter nagedachtenis van de slachtoffers van een vliegtuigramp. De ramp kostte precies een jaar geleden het leven aan 228 mensen, onder wie 2 Belgen. Wat het toestel in zee deed storten, blijft tot vandaag een mysterie.

In de nacht van 31 mei op 1 juni verdween een Airbus A330 van Air France plots en zonder aanwijsbare oorzaak van de radar. Het vliegtuig was onderweg van Rio naar Parijs.

Bij de ramp, die de zwaarste is in de geschiedenis van de Franse luchtvaartmaatschappij, vielen 228 doden. Aan boord waren naast 72 Fransen en 58 Brazilianen ook 2 Belgen. De rest van de passagiers waren van 32 verschillende nationaliteiten.

Tot vandaag is het mysterie rond het verdwijnen van het vliegtuig niet opgelost, mede omdat de zwarte dozen nooit zijn teruggevonden.