Treinbegeleiders O-Vlaanderen weer aan de slag

In Oost-Vlaanderen was er vanmorgen hinder op het spoor door een staking bij de treinbegeleiders van de socialistische vakbond ACOD. De actie was vooral voelbaar op de lijnen Dendermonde-Brussel, Gent-Brussel en Oudenaarde-Brussel. Rond 14 uur waren de grootste problemen opgelost.

In Gent en Oudenaarde is vanmorgen drie kwart van de treinbegeleiders niet aan de slag gegaan. In Dendermonde kwam geen enkele treinbegeleider opdagen. In de depots van Geraardsbergen, Sint-Niklaas en Zottegem werden geen problemen gemeld.

De actie ging uit van de socialistische vakbond ACOD. Die wil dat het tekort aan treinbegeleiders sneller wordt opgelost dan de timing die de directie voorstelt. Gisteren werd een voorstel van de directie negatief onthaald door de spoorvakbond. "We willen met de actie geen treinreizigers gijzelen", aldus Jozef Cnudde van ACOD Spoor. "We willen aan de directie wel duidelijk maken dat het menens is."

Rond de middag zijn de meeste treinbegeleiders weer aan de slag gegaan, waardoor de hinder op het spoor stilaan is opgelost. Donderdag is er overleg tussen de vakbonden en de regionale directie.