Uitslaande brand in rijwoning in Hoboken

Aan de Kaarderstraat in Hoboken heeft vannacht een brand gewoed in een rijwoning. Iedereen kon tijdig geëvacueerd worden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Het vuur ontstond kort voor middernacht. Een gezin met twee kinderen van 17 en 24 jaar kon zich tijdig in veiligheid brengen. Uit voorzorg werden ook de bewoners van drie aanpalende huizen geëvacueerd. Er raakte niemand gewond.

"In de late avond werden we opgeroepen voor een woningbrand", zegt brandweerluitenant Bert Brugghemans. "Bij aankomst bleek het om een fel uitslaande brand te gaan. Daarom hebben we een korte inval in de woning gedaan. Even later hadden we de brand onder controle. Er is aanzienlijke schade aan de woning. Gelukkig hebben de aanpalende huizen geen schade opgelopen."