Zullen we ooit zweven als Marty McFly?

We hebben nog 5 jaar de tijd -de tijd dringt dus-, maar Nils Guadagnin, een jonge Franse kunstenaar, is erin geslaagd een replica te maken van de hoverboard, de skateboard zonder wieltjes, die een belangrijke rol speelde in het 2e deel van de "Back to the future"-trilogie. Guadagnin bouwde de vliegende skateboard, waarop Marty McFly, vertolkt door Michael J. Fox, de confrontatie aangaat met een aantal punkers, vrijwel perfect na. De film speelde zich af in 2015.

Guadagnin gebruikte voor de bouw van zijn hoverboard een electromagnetisch systeem, waardoor de hoverboard kan opstijgen, samen met een lasersysteem, waardoor de plank in de lucht blijft. Hij startte met dit project in 2008.

De technologische wereld reageert alvast heel positief, tot waanzinnig positief zelfs ("Hier zijn geen woorden voor, alleen maar een geweldig DANK U!"), en hoopt dat dit de aanzet is voor onderzoek naar de realisatie van een echte hoverboard.

Want er is nog een klein probleem: de replica van Guadagnin kan géén gewicht dragen. En dat is wel noodzakelijk als er ooit mensen moeten opstaan. Maar het is een begin en, zoals op Fox News te horen was, "Apple, of wie dan ook, maak het werk nu af!".

Hier beneden kan u Guadagnins hoverboard in actie zien.

lees ook