"Een stem voor PVDA+ is wel nuttig"

Tine Van Rompuy (foto) hoopt op een zetel voor haar partij PVDA+, waarvoor ze de Senaatslijst trekt. "Het is nuttiger dat iemand van PVDA+ in het parlement zit, dan die 30 anderen die toch allemaal hetzelfde zeggen", zegt de zus van Herman en Eric.

"Het is belangrijk dat er een partij is die de logica omkeert. Andere partijen hebben het over besparen. Wij vinden dat het brugpensioen op 58 jaar moet blijven, want voor veel mensen wordt het zwaar om langer te werken", zegt Van Rompuy over het programma van haar partij.

"Bovendien blijven wij ijveren voor een 32-urige werkweek met behoud van loon. Daar is nog steeds een draagvlak voor", zegt Van Rompuy. "De kloof tussen arm en rijk moet kleiner worden. Daarom moeten de rijksten meer betalen. De miljonairstaks kan 8 miljard euro opleveren."

"De banken zijn gered, maar de kleine man moet betalen. Dat kan zo niet verder. De komende jaren moet iedereen minstens duizend euro bijdragen om het gat in de begroting te helpen dichten. Voor PVDA+ kan dat niet", zegt Van Rompuy.

lees ook