"Er is veel werk aan de winkel"

SP.A wil van mobiliteit een belangrijk campagnethema maken. Verschillende kopstukken zijn vandaag naar de stations getrokken. Dirk Vandermaelen en Cathy Plasman spraken er de reizigers aan in Gent-Sint-Pieters.

Volgens Vandermaelen, lijsttrekker voor de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen,  is mobiliteit een belangrijk thema in deze campagne. "Dat is het zeker, als we zien dat drie jaar stilstand van de regering van CD&V en Open VLD ervoor gezorgd heeft dat we meer doden in het verkeer hebben en dat de treinen minder stipt rijden."

"Er is veel werk aan de winkel", zegt Vandermaelen. "Wij stellen voor om een nieuw beheerscontract af te sluiten met de NMBS." Daarbij zijn sancties mogelijk als de NMBS bepaalde normen inzake stiptheid, veiligheid, frequentie en kwaliteit niet haalt.

De Vlaamse socialisten willen ook dat tegen 2014 95 procent van de treinen opnieuw stipt rijdt. Dat cijfer werd al in 1994 gehaald, en is dus niet onmogelijk, redeneert SP.A.

SP.A deelde kaartjes uit aan de pendelaars, waarop ze de duur van hun vertraging konden invullen en dat vervolgens opsturen naar de bevoegde minister Inge Vervotte (CD&V).

lees ook