"Huisarts hielp patiënt met priapisme niet"

Een huisarts uit Kortrijk is door de rechter veroordeeld voor schuldig verzuim omdat hij een patiënt met priapisme, een permanente erectie, onvoldoende heeft geholpen. Die trok daarop naar het ziekenhuis, waar een amputatie van zijn lid op het nippertje vermeden kon worden.

De dokter kreeg een patiënt over de vloer die last had van een blijvende erectie. Dat kwam door medicijnen die de man nam voor zijn manische depressie. De huisarts schreef rust voor en gaf de man een slaapmiddel.

De man raakte niet verlost van zijn probleem en trok, na dertig uur erectie, naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Daar kon op het nippertje een amputatie vermeden worden. De man is wel voor de rest van zijn leven impotent.

Volgens de dokter heeft hij geen fout gemaakt en is de patiënt te laat op consultatie gekomen. De rechter oordeelde daar anders over, al kreeg de dokter wel opschorting van straf.