"Ik keek in de spiegel, maar niemand keek terug"

Eind jaren 80 scoorde de Amerikaanse zangeres Belinda Carlisle verschillende hits op rij, ook bij ons in Vlaanderen. Ze leefde haar rockleven ten volle, met drank en drugs in overvloed aanwezig. Een verslaving die bleef duren tot 2005, toen ze net die stap te ver zette. "Coke zou mijn dood worden" schrijft ze in haar zopas verschenen biografie “Lips Unsealed”.

Carlisle maakt er geen geheim van dat, vanaf het moment dat ze proefde van het succes met de meisjesgroep “The Go-Go’s” en later als soloartieste, drank en drugs een logisch gevolg leken van het rockwereldje waarin ze terechtgekomen was. ”Iedereen gebruikte drugs in die tijd en niemand stelde zich de vraag of het nu goed of slecht was”, aldus de nu 51-jarige zangeres in het ABC-programma “Good Morning America”.

In 2005, toen ze voor zaken in Londen was, sloot ze zich 3 dagen op in haar hotelkamer en gaf zich over aan een ware drugsexplosie. “Ik had me nog nooit zo laten gaan met drugs, wat wel wat betekent, wetende dat ik daar al 30 jaar mee bezig was. Toen ik op een gegeven moment in de spiegel keek, merkte ik dat niemand terugkeek. Ik was compleet verdwenen. Het beangstigde mij, maar ik bleef maar verder gebruiken. Totdat ik het gevoel had dat ik echt te ver gegaan was: ik zag mezelf dood, ten gevolge van een overdosis, in die hotelkamer liggen”, aldus de zangeres en moeder van een zoon.

Voor Carlisle was het hét moment dat er iets moest gebeuren: “Ik wist dat ik niet veel tijd meer te verliezen had. Ik begon op zoek te gaan naar de goeie dingen in mijn leven. Nu, ruim 4 jaar later, is het ergste achter de rug, maar nog niet vergeten.”

Begin jaren 80 scoorde Carlisle met haar groep “The Go-Go’s” in Vlaanderen een kleine hit met “Vacation”, maar solo deed ze het daarna veel beter met “Heaven is a place on earth”, “Circle in the sand” en “Leave the light on”. In 2001 poseerde ze naakt voor Playboy.

lees ook