"Magrittemuseum is internationaal succes"

Het Magrittemuseum heeft in 1 jaar tijd 535.000 bezoekers naar Brussel gelokt. Het museum aan het Museumplein viert vandaag de 1e verjaardag en spreekt van een internationaal succes.

De toeloop veroorzaakte vooral in de eerste maanden grote problemen. Mensen moesten vooraf reserveren of konden het museum niet in. Ook nu nog bestellen bezoekers hun tickets het beste via internet om lange wachttijden te voorkomen.

Dankzij een samenwerking met de Menil Foundation in Houston kan de collectie af en toe worden vernieuwd. Momenteel leent het museum de werken "De luisterkamer" en "De verrekijker" uit voor 12 maanden. Vanaf september hangt het vroege meesterwerk "De geheimzinnige speler" 5 maanden lang in Brussel.

Het museum heeft nu al aangekondigd dat het volgend jaar in januari 3 weken zal sluiten. In die periode zullen enkele verouderde installaties worden vervangen.