Antwerp Ship Repair schrapt 76 jobs

Bij de scheepswerf Antwerp Ship Repair verdwijnen 76 van de 200 banen. Het gaat om 66 arbeiders en 10 bedienden. Wie kan blijven, moet naar verluidt ook fors inleveren. Dat heeft de directie bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

Het bedrijf veranderde de afgelopen 20 jaar een paar keer van eigenaar, en ging ook failliet, onder meer na een frauduleuze constructie van de zaakvoerders. Na een doorstart bleef Ship Repair verlieslatend. In de jaren 70 werkten er nog 3000 personeelsleden.

Ondanks de enorme ontgoocheling en woede komen er geen sociale acties, zegt Luc De Bruyn van het ACV. "Ik denk dat het op dit ogenblik misschien niet zo nuttig is om acties te voeren, ook al is natuurlijk de woede wel heel groot en is de eerste opwelling om te zeggen "den blok erop". Maar misschien is het niet zo erg  verstandig om dat nu te doen. De toekomst van de scheepsherstelling is heel penibel op dit ogenblik, maar ik heb nog altijd één hoop, dat een garage nodig is in een haven zoals Antwerpen."

Volgens de directie is Ship Repair te duur in vergelijking met de concurrenten. Antwerp Ship Repair is de laatste hersteller van grote schepen in ons land. De sector zou sterk te lijden hebben onder de economische crisis.