AZ Groeninge opent een ontmoetingsruimte

Het AZ Groeninge in Kortrijk heeft een ontmoetingsruimte geopend voor kankerpatiënten en hun familie. De bedoeling is dat het een plaats wordt waar patiënten tussen de consultaties door even kunnen ontsnappen aan de ziekenhuissfeer.

Het moet ook een ruimte worden waar de patiënten even kunnen ontspannen en mogelijk zelfs psychologische steun krijgen. De aandacht gaat naar sociaal zwakkere groepen.

"Het achterliggende idee van de ontmoetingsruimte is om op een laagdrempelige manier mensen toegang te geven tot psychologische steun", zegt Lieselot Devaere van het AZ Groeninge. "Vanaf het moment dat mensen een ziekenhuiskamer betreden, worden ze afgeschrikt. In de ruimte is er de kans om vrijuit te spreken of vragen te stellen in een heel huiselijke sfeer. Hiermee proberen we ook de iets zwakkere sociale groepen te bereiken."