Concert van McCartney in het Witte Huis

Paul McCartney (67) heeft gisteren opgetreden in het Witte Huis in Washington. De zanger kreeg er ook een prijs van president Barack Obama.

McCartney is de laureaat van de Library of Congress Gershwin Prize, een prijs voor populaire muziek. "Dit is niet ons gewone publiek en we zullen zenuwachtig zijn", zei hij vooraf. "Maar we proberen gewoon plezier te maken."

McCartney speelde onder meer "Got to get you into my life" uit het album "Revolver", "We can work it out", een gelegenheidsduet met Stevie Wonder, en onder het goedkeurende oog van presidentsvrouw Michelle Obama "Michelle".

De ex-Beatle was niet de enige die voor de president mocht spelen. Ook Faith Hill, Stevie Wonder, Elvis Costello, White Stripes-gitarist Jack White en Foo Fighters-frontman Dave Grohl brachten enkele nummers in de ambtswoning van de Amerikaanse president.

McCartney is, na Paul Simon en Stevie Wonder, de derde artiest die de Gershwin Prize krijgt.